خبز الحليب هش وطري زي القطن وطعمه لذيذ



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
خبز الحليب الهش والطري
طعم وريحة يا سلام  
المقاس الكوب المعياري
2 كوب دقيق 
نص كوب موية دافية
ملعقة صغيرة خميرة 
2 ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة ملح
4 ملاعق كبيرة لبن بودرة
ملعقة صغيرة خل
50 غ زبدة (نص صباع صغير)
بيضة مضروبة بخل للتلميع

الطريقة:
1/ كبي الموية في كورة كبيرة وكبي فيها الخميرة والسكر والملح دوبيها وخليها 10 دقايق عشان تتفاعل ( يلا الحركة دي ضرورية ليه؟ عشان الخميرة تدي مفعول كويس وتتأكدي انه الخميرة شغالة تمام وما تخرب ليك شغلك) 
2/ اكسري بيضة في الخميرة وكبي الخل ولبن البدرة وبمضرب السلك ولا ملعقة اخلطيهم تمام بعدين غربلي الدقيق وكبيه وابدي اعجني زي دقيقتين كده (اذا الموية شوية والعجين قوي كبي ملعقة او اتنين موية)
٣/ كبي الزبدة وواصلي في العجن في الاول العجين بيكون لزج ولايوق لكن كل ما تعجني ببقى ناعم ومطاطي يلا اعجني على الاقل ربع ساعة طبعا لو عندك عجانة كبيرة زي كين وود بتريحك من التعب كلها 5 دقايق.
4/ امسحي الكورة بزيت وختي العجين وغطيه كويس لغاية ما يفور ساعتين احسن شي.
5/ فرغي العجين من الهوا وقسميه لقطع صغيرة واي قطعة افرديها ولفيها اسطوانة صغيرونة ورصيهم في الصينية. وغطيها وخليها تتخمر تاني وحجمها يزيد (نص ساعة ومن الافضل ساعة كاملة)
6/ امسحى الوش ببيضة مضروبة بنقاط خل للمعة الجذابة .
7/ سخني الفرن على 200 درجة لمن يسخن تمام ودخليه على الرفين مفتوحات بس ربع ساعة بيكون استوى وحمر طلعيه غطيه لفترة عشان يبقى لين وطري زي القطن👌
خبز الحليب

خبز الحليب


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أطباق سودانية/ ملاح التقلية

أطباق سودانية/ بامية مفروكة بالسلج