الكيك الانجليزي باوند كيك



الكيك الإنجليزي:

عالم الكيك واسع وأنواعه وطرقه وأساليب تزيينه مختلفة من بلد لبلد ومن مكون لآخر. وحسب ما الناس بتحب اذا بالبيض أو بدونه أو بالحليب ولا من غيره أو بالفواكه...الخ 
الكيك الانجليزي مقارنة بأنواع الكيك التانية هو دسم شوية عشان الزبدة فما بينفع للناس المتبعين ريجيم ونظام غذائي قليل السعرات الحرارية.

المكونات:
4 بيضات
250غ زبدة
كوب ونص سكر بودرة 
2 كوب ونص دقيق
نص كوب حليب
نص كوب زبادي
ملعقة طعام بيكينج بودر
ملعقة فانيليا
رشة ملح  

الطريقة: 
كل المكونات الجافة نخلتها (غربلتها يعني) في الاول وختيتها طرف بعدين ضربت الزبدة والسكر لغاية ما بقى زي الكريمة بعدين نزلت فيه البيض واحدة واحدة لغاية ما تختفي الاولى حتى انزل التانية بعدين الزبادي ثم الحليب والفانيليا ووقفت مضرب الكهربا. بعد داك ضفت الدقيق برضو على مراحل وحركته بمضرب السلك العادي اها بقى تقيل جبت ملعقة كبيرة وقلبته لغاية ما الدقيق اختفى بعد ما خلصت جبت القالب مسحته بشوية زبدة رشيت عليه دقيق وزعت عليه الخليط وواسيته بالملعقة ودخلته الفرن 180 درجة لمدة 50 دقيقة
باوند كيك


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

أطباق سودانية/ ملاح التقلية

أطباق سودانية/ بامية مفروكة بالسلج